国际贸易业务员专题练习(3)

扫码手机阅读
用圣才电子书APP或微信扫一扫,在手机上阅读本文,也可分享给你的朋友。
评论(0


  阅读以下信用证,做选择填空。

  

  1.信用证内容:

  

  :27: SEQUENCE OF TOTAL         1/1

  

  :40A: FORM OF DOCUMENTARY CREDIT    IRREVOCABLE

  

  :20: DOCUMENTARY CREDIT NUMBER     93827TE929100272

  

  :3lC: DATE OF ISSUE          100906

  

  :40E:APPLICABLE RULES         UCP LATEST VERSION

  

  :31D: DATE AND PLACE OF EXPIRY     101102CHINA

  

  :50: APPLICANT             JORDAN CONSTRUCTION NEW MATERIALS CO.,LTD.

  

  P.O.BOX 0967

  

                    AMMAN 61342

  

  JORDAN

  

  :59: BENEFICIARY            JIANGSU FLOREN CO.,LTD.

  

  150 RENMING ROAD

  

  NANJING, CHINA

  

  :32B: CURRENCY CODE, AMOUNT:      EUR121750,00

  

  :39B:MAXIMUM CREDIT AMOUNT      NOT EXCEEDING

  

  :41A: AVAILABLE WITH.. BY..      ABOCCNBJ100

  

                     BY PAYMENT

  

  :43P: PARTIAL SHIPMENTS        ALLOWED

  

  :43T: TRANSSHIPMENT          NOT ALLOWED

  

  :44E: PORT OF LOADING/AIRPORT OF DEPARTURE     LIANYUNGANG PORT,CHINA

  

  :44F: PORT OF DISCHARGE/AIRPORT OF DESTINATION   AQABA PORT,JORDAN

  

  :44C: LATEST DATE OF SHIPMENT     101017

  

  :45A: DESCRIPTION OF GOODS AND/OR SERVICES

  

      400 CBM OF POPLAR PLYWOOD AT THE FOLLOWING SPECIFICATIONQUANTITIES AND PRICES:

  

      A)2.5 MM 4 FT X 8 FT UP TO 150 CBM AT EUR320 PER CBM

  

      B)3.6 MM 4 FT X 8 FT UP TO 250 CBM AT EUR295 PER CBM

  

      SHIPPING MARKS: JCMC/JORDAN FOR THICKNESS 2.5MM

  

      OMRAN/JORDAN FOR THICKNESS 3.6MM

  

      CFR AQABA PORT JORDAN LINER TERMS

  

  :46A: DOCUMENTS REQUIRED

  

  +SIGNED COMMERCIAL INVOICE IN 3 COPIES INDICATING THE DELIVERY TERMS AND MUST

  

  INCLUDE THE FOLLOWING CLAUSE (GOODS ARE OF CHINESE ORIGIN)


  +FULL SET OF CLEAN ON BOARD OCEAN BILL OF LADING MADE OUT TO THE

  

  ORDER AND BLANK ENDORSED,

  

  NOTIFY:APPLICANT(FULL ADDRESS)

  

  MARKED FREIGHT PREPAID


  +SIGNED DETAILED PACKING LIST


  +CERTIFICATE OF ORIGIN

  

  :71B: CHARGES      ALL CHARGES AND COMMISSIONS OUTSIDE JORDAN INCLUDING COURIER AND REIMBURSEMENT CHARGES SHOULD BE PAID BY BENEFICIARY.

  

  :49: CONFIRMATION INSTRUCTIONS  WITHOUT

  

  :53: Reimbursing Bank   IRVTUS3NXXX

  

  :78: INSTRUCTIONS TO THE PAYING/ACCEPTING/NEGOTIATING BANK

  

   YOU ARE KINDLY REQUESTED TO FORWARD ORIGINAL SET OF DOCUMENTS AND DUPLICATES DIRECTLY TO US IN ONE SET BY SPECIAL COURIER TO OUR ADDRESS: ARAB BANK PLC,CENTRALIZED TRADE FINANCE SERVICES, AMMAM-JORDAN FOR THE VALUE OF DOCUMENTS WHICH STRICTLY COMPLY WITH CREDIT TERMS.

  

   REIMBURSE ON OUR JORDAN BRANCHES CENTER USD A/C NO.850/2726/712 WITH BANK OF NEW YORKNY USA

  

  2.根据信用证内容回答下列问题:

  

  (1)开证银行用(  )的方式将信用证经过通知银行给受益人。

  

  A.电开         B.快邮         C.信开

  

  (2)UCP LATEST VERSION(  )。

  

  A.电子化交单统一惯例最新版本

  

  B.《国际备用证惯例》最新版本

  

  C.统一惯例最新版本

  

  (3)该信用证允许受益人使用的金额是(  )。

  

  A.USD133925,00     B. USD121750,00     C. EUR121750,00

  

  (4)提交的货物和数量是(  )。

  

  A.400立方米杨木胶合板  B.390立方米杨木胶合板 C.380立方米杨木胶合板

  

  (5)该信用证中规定受益人需提交的提单是(  )。

  

  A.清洁已装船提单     B.不清洁已装船提单   C.备运提单

  

  (6)该信用证项下的分批装运栏应填(  )。

  

  A.ANY          B.ALLOWED       C.NOT ALLOWED

  

  (7)信用证中代号39B表示的是(  )。

  

  A.信用证金额加减百分率  B.可附加金额      C.最高信用证金额

  

  (8)商业发票(  )份必须签署。

  

  A.1           B.3          C.5

  

  (9)按照信用证的规定,受益人可以在(  )装运。

  

  A.2010-10-16       B.2010-10-18      C.2010-10-20

  

  (10)信用证的受益人(  )。

  

  A.JIANGSU FLOREN CO., LTD.

  

  B.JORDAN CONSTRUCTION NEW MATERIALS CO.,LTD.

  

  C.ABOCCNBJ100

  

  (1)A (2)C (3)C (4)A (5)A (6)B (7)C (8)B (9)A (10)A

  

  

  

 

  

 

  

  

  

 

小编工资已与此挂钩!一一分钱!求打赏↓ ↓ ↓

如果你喜欢本文章,请赐赏:

已赐赏的人
最新评论(共0条)评论一句